Øvelsesbank

Trene for å trene
13-14 år

Mentalt

1. Gjennomgå Siste Poeng

Du må forstå hva som nettopp skjedde. Det første du bør unngå er å reagere emosjonelt, spesielt med skuffelse over at du tapte poenget. Tenk mentalt og rasjonelt, og forsøk å forstå hvorfor du vant eller tapte poenget.

2. Gå til Strengene Dine

Dette er en fokuseringsposisjon for tennisspillere. Øynene dine kan lede deg inn i problemer og distraheringer. Se besatt på strengene dine mellom poengene og tenk på det som notatblokken din for å registrere hva som skjer i kampen.

3. Bestemmelse

Vis styrke i kroppsspråket ditt. Øynene dine, ansiktsuttrykk, hvordan du bærer skuldrene dine og spesielt gangarten din er alle viktige for å kommunisere styrke til motstanderen din.

4. Avslapning

Ta mange pauser mellom poengene. Det er vanskelig, om ikke umulig, å konsentrere seg i timevis i strekk. Ta disse små pausene kontinuerlig for å holde deg frisk og også for å slippe ut litt damp i stedet for å samle det opp for en stor eksplosjon senere.

5. Planlegg Neste Poeng

Tenk på hva du ønsker å oppnå i det neste poenget. Begynn med servene og returene og hvordan du ønsker at poenget skal ende. Hvis du planlegger det, har du umiddelbart mye bedre sjanse til å oppnå det.
Mer info